BLESSED LITHA rituelen met sieraden

Published on 20 June 2022 at 20:51

Litha, Midzomzer, Midsommar, Zomersolistitium

21 juni is de langste dag van het jaar. Op dat moment wordt dit geweldige midzomerfeest gevierd. Maar, hoe vieren we dit? Natuurlijk proberen wij dit te schrijven met Wolfstone goodies die je misschien wel thuis hebt liggen. Wij geven altijd seizoens goodies bij onze bestellingen! Dus zet je thee klaar en lees met ons mee. 

De zon in het middelpunt

Met Litha bereikt de groei en bloei zijn hoogtepunt. Hierna gaat het over in rijping. Tijdens Litha vieren we het hopen op een goede oogst. Waarin de zon het belangrijkste krachtmiddel is. Daarom vieren we de zon! 

Wij hebben de major arcana tarot series gemaakt met ook the sun als ketting, ringset en ringstackers! 

De fik erin! 

Om de zon te eren worden midzomervuren aangestoken! Dit vuur staat centraal vandaag. Om een goede oogst te vragen, figuurlijk, maar natuurlijk ook letterlijk, kun je het vuur aansteken met stro en daarna bijzetten met kruiden en je rituele as die je het jaar door hebt opgespaart. 

Stro

Stro is een belangrijk onderdeel van dit vuur ritueel. Je kunt alrijd stro terug vinden in onze verpakkingen. Wij vinden het belangrijk dat onze verpakkingen biobased is zodat je het terug kan plaatsen in de natuur. Of natuurlijk, DE FIK ERIN! (Wij zijn beiden boogschutter en ram, vuurtekens. Wij houden van dingen in de fik steken). Stro staat centraal voor alles wat oud is en wat ruimte gaat maken voor nieuwe dingen. 

Rituele as

Rituele as is as die is overgebleven van je eerdere rituelen, hierin zit de overgebleven kracht van alles wat je wilde laten bloeien in dit deel van je leven. De as doe je in een cauldron of een ander vuurvast item. Hierop doe je een papier met tekst, waar je op hebt geschreven waar je tot nu toe naartoe hebt gewerkt en wat je heel graag zou willen oogsten. Leg hierop een takje rozemarijn (het groeit nu volop maar, je mag natuurlijk ook rozemarijn uit de supermarkt gebruiken) de rozemarijn en papier steek je.. ja.. in de fik! En meng je met de rituele as. Als je de rituele as niet hebt opgespaart, kun je ook enkel het papier en rozemarijn als as gebruiken.

Het rituele vuur, stap voor stap. 

-leg de stro in een vuurschaal en bouw dit op met hout. Maakt niet zoveel uit welk hout. Zolang het maar droog is. Mocht het lekker weer zijn is het ook prima om je kolen-barbeque ermee aan te steken. Dan is de barbeque je rituele vuur. 

-zodra het vuur of de barbeque aan is bedenk je alles wat je tot nu toe hebt opgebouwd. Daarna, strooi je de rituele as over het brandende vuur. 

- dek het vuur toe met een mix van eikenblad, citroenmelisse, sandelhout,kamille, varen, den, roos,  klaver en Sint-Janskruid. Dit, om jezelf een fijne oogst toe te wensen. Geniet van de heerlijke kruidendampen wanneer ze opbranden. 

 

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.