Customs (NL)

Transparantie, kwaliteit en eerlijkheid.  Wanneer wij zelf iets kopen vinden wij dit van zeer groot belang. Wij zetten dus ook alles op alles om dit naar jullie toe te doen. Door duidelijkheid te bieden in het gehele voortraject zorgen we ervoor dat er geen verassingen achteraf zijn. Behalve dan een prachtig sieraad. Wij spreken alles door en zijn transparant over het proces, de prijzen en de kwaliteit. Door samen met jou in gesprek te gaan zorgen we ervoor dat de custom ook echt door ons samen gemaakt wordt! Helemaal voor jou/jullie. Wij vinden dit super tof om te doen en hopen dat jullie dit enthousiasme ook delen. 

Er is altijd iets voor jou

Waar je ook naar op zoek bent! Een persoonlijk sieraad, trouwringen, verlovingsringen, herdenkingssieraden of een speciaal sieraad gemaakt voor een persoon waar je van houdt. We helpen je graag. Lees vooral verder hoe we je kunnen helpen! Hieronder vind je een paar blogs waarin we voorbeelden en inspiratie geven voor onze op maat gemaakte sieraden. Raak vooral geïnspireerd! 

Stap 1 inspiratie en budget

De eerste stap is inspiratie. Wat vind jij mooi en wat is belangrijk voor je? Of, wanneer het een cadeau of verassing is (hallooo verlovingsring!), wat is er belangrijk voor de persoon die dit ontvangt? Om dit te achterhalen hebben we ook wat tips in onze blog geschreven, deze vind je in deze link. Het aller belangrijkste voor dit proces is jouw input, wat is er belangrijk voor jou? Wil je bijvoorbeeld een speciale steen met een bepaalde werking? Heb je een lievelingssteen? Wil je een gravure? Wat is jouw droombeeld? Mocht je foto's ter inspiratie hebben of een Pinterest met een verzameling dan is dit altijd fijn. Mocht je dit echter niet hebben is dat ook niet erg, wij kunnen ook prima zonder werken. Op wat voor manier dan ook, jij krijg wat je mooi vind. 

Wat ook even belangrijk is voor ons om te weten is het budget dat je voor ogen hebt, voor het ontwerp proces is dit wel belangrijk. Letterlijk alles kan gemaakt worden en we kunnen alle kanten op zolang het budget er natuurlijk naar strekt. Wij ontwerpen graag in een realistisch spectrum voor je. Hoe we dit doen komen we later op terug. 

De communicatie, het ontwerpen, smeden, schilderen en aftercare voor een custom order neemt best wat tijd in beslag, wij nemen graag alle tijd voor jou. De kosten van de materialen, metalen, gereedschappen, afschrijvingen en belastingen. Alles wordt meegerekend in de prijs. Hierdoor hebben wij besloten geen customs meer aan te nemen onder de €200,-. Ligt je budget hier onder? Kijk dan eens rond tussen de producten die al op de website staan. Misschien staat hier iets tussen dat perfect is voor jou. 

Stap 2 aanbetaling en schetsen

Na ons gesprek over jouw inspiratie, gaan we schetsen. Alle ideeën zullen hierin meegenomen worden. Hoe meer of hoe breder de inspiratie, hoe gedetailleerder de schetsen zullen zijn. Soms is de eerste schets al perfect, maar dit ligt grotendeels aan jouw input. Het is natuurlijk voor jou gemaakt, of degene die het gaat ontvangen.

In de schetsen zullen we ook de prijzen voor de sieraden erbij zetten. Op deze manier heb je totale transparantie over de stukken en hoe deze er dan uit zullen zien. Zonder verassingen achteraf. 
Enkel wanneer je ervoor kiest de ontwerpen te veranderen of extra's toe te voegen in een later stadium, kunnen we meer gaan vragen. Maar we zorgen dat we dit altijd grondig met je doorbespreken. Als je het graag wil zorgen we dat we alle informatie over hoe we het stuk maken toevoegen, hoeveel uur het duurt, wat de kosten van de materialen zijn en mogelijke stenen en andere benodigdheden doorgaans in het project. 

Let alsjeblieft wel op dat voor het ontwerpen, dat wij vragen voor een aanbetaling met een minimum van €50,- welke afhankelijk is van jouw budget. Nadat wij de aanbetaling hebben ontvangen gaan we ontwerpen en schetsen. De prijzen voor het ontwerpen zal nauw samenhangen met de complexiteit en budget van je custom. De factuur voor de aanbetaling zal je via de mail ontvangen. Nadat deze betaald is gaan wij meteen voor je schetsen. 


Hoe complex het ontwerp wordt is afhankelijk van jouw wensen en budget. Zoals je hierboven leest, zullen we hier samen over brainstormen. Mocht je zelf weinig inspiratie hebben maar wel een klein beeld voor ogen hebben, maakt niet uit, daar zijn wij voor. Er zijn zo veel mogelijkheden met smeden. Mocht je dus meerdere ideeën hebben zullen we ook meerdere schetsen maken. Door de prijzen die we erbij plaatsen en de mogelijkheden voor het specifieke project wordt deze keuze wellicht een stuk makkelijker voor je. Sommige schetsen zullen onder het budget zitten, sommigen eroverheen. Dit, zodat je goed het verschil kunt zien tussen prijs en afwerking. 

Budget: €200,- tot €300    Aanbetaling: €50 

Budget: €300,- tot €500     Aanbetaling: €75

Wanneer je budget over de €750,- zit, zullen we de aanbetaling altijd persoonlijk bespreken. 

Voor sieraden gemaakt van andere materialen als 925 sterling zilver en 935 argentium zilver, bijvoorbeeld goud, zullen we altijd persoonlijk communiceren over het budget en aanbetaling. 

Wanneer je een 14K (of meer) gouden sieraad wil aanvragen. Nemen we deze customs enkel aan met een budget boven de €900,- (tenzij je je eigen goud meeneemt voor recycling)

Wanneer je je eigen metaal wil inleggen voor je sieraad. Lees dan deze blog: Jouw Eigen Metaal in een Custom Sieraad: Een Uniek Avontuur bij Atelier Wolfstone waarin we transparant de voordelen en de nadelen bespreken van oud metaal verwerken in jouw custom. 

Stap 3 meten is weten

Vooral als je een ring wil laten maken is het ontzettend belangrijk dat de maat goed opgemeten wordt. 

Lees op de pagina More hoe je de maten zelf opneemt en een ringsizer kan bestellen. 

Bij een zelf opgenomen maat geven wij geen garantie op de maat, als deze niet goed is opgemeten kunnen wij het sieraad wel vergroten of verkleinen. Waarbij vergroten meestal eenvoudiger is dan verkleinen. Dit komt wel met een meerprijs, over resizen rekenen wij een uurloon. 

Je kunt ook een afspraak met ons maken om de maat op te laten meten. Op dat moment zit er wel garantie op de maat. 

Stap 4 de afspraak

Wanneer we het helemaal eens zijn over het ontwerp, prijs en moment van leveren, zullen we je een offerte sturen met alle informatie via e-mail. Wij vragen altijd om een aanbetaling, dit zullen we dan ook altijd van tevoren communiceren met je. Dit ligt echt aan de hoeveelheid en welke materialen we gaan gebruiken, welke edelstenen we gaan gebruiken en hoeveel werk in het stuk gaat zitten. 

De aanbetalingen gaan natuurlijk uiteindelijk altijd van je laatste factuur af, je betaald in totaal altijd wat we hebben afgesproken. 

Wanneer je volledig de offerte hebt gelezen, gesigneerd hebt (dit mag digitaal), en mogelijk een extra aanbetaling hebt gemaakt. Gaan we aan de slag met het smeden van je sieraad of het maken van je kunstwerk. Dit zullen we dan binnen de afgesproken tijd doen. 

Wij doen ons ongelooflijke best om een one of a kind item te leveren. Maar, natuurlijk zijn er heel soms omstandigheden waarom dit soms niet lukt (bijvoorbeeld: Ziekte of materialen niet voorradig), wanneer dit gebeurd krijg je een volledige terugbetaling van je aanbetaling. Hopelijk proberen we het dan later nog een keer. 

Wanneer je je bestelling zelf stop wil zetten na stap 2 is een terugbetaling in de meeste gevallen helaas niet meer mogelijk. 


 
Stap 5 creatie!

Creatie! Wij starten het project op en gaan aan je stuk werken, in de tussentijd proberen we zo veel mogelijk contact te houden over het proces. Wij sturen je regelmatig foto's van hoe ver het sieraad is, superleuk voor in je fotoboek of wanneer je ergens vragen over hebt. Vragen mag je doorgaans in het proces altijd stellen! 

Een custom sieraad is helemaal voor jou, dus schroom je alsjeblieft niet om ons te vertellen wat je wel mooi vind en wat je niet mooi vind. Wanneer je vragen hebt over het proces of wanneer je iets anders zou willen vinden wij dat helemaal niet erg om over te praten. Het stuk moet perfect zijn voor jou! Dat gaat maar op een manier en dat is transparantie gedurende het gehele project. 


Stap 6 levering

JAA we kunnen leveren! Wanneer jij helemaal tevreden bent met het uiteindelijke stuk en we hebben het overige bedrag van het stuk ontvangen, zullen we de verschillende manieren van leveren overleggen. Dit kan natuurlijk via de post, altijd met track & trace. Maar het kan ook zijn dat jij heel dichtbij ons woont, dit betekend dat ophalen of persoonlijk leveren ook een optie is. 
Wanneer we het pakket met de mail meesturen zorgen we altijd dat het stuk stevig is ingepakt zodat het niet beschadigd tijdens dit proces. Zodra het pakketje onderweg is, hebben wij hier geen invloed meer op helaas. Soms kunnen postbedrijven hun pakketjes kwijtraken of beschadigen, of het pakketje duurt langer dan verwacht. Wij hebben hier geen invloed op. Op al onze pakketjes zit een track & trace, zodat het kwijtraken eigenlijk niet zomaar kan gebeuren. 

Wanneer er visuele schade zit aan het pakketje wanneer je het ontvangt, laat het ons alsjeblieft weten voordat je het pakket open maakt. 

Wij zijn nooit verantwoordelijk of aansprakelijk voor vertragingen in het postverkeer. 


Stap 7 jij bent superblij! 

Je hebt je stuk ontvangen en wij hopen dat je er ontzettend blij mee bent! Samen hebben we een uniek stuk voor jou gemaakt, iets prachtigs dat voor altijd bij je zal blijven wanneer je het op de juiste manier behandeld. 
Wij hopen dat je hebt genoten van het proces en laat ons vooral weten wat je ervan vond! Wij zijn je echt hartstikke dankbaar. 

Op onze producten zit altijd een 6 maanden garantie vanaf de dag dat je het stuk hebt ontvangen. Deze garantie geld enkel op de gesoldeerde delen. Sterling zilver zal gaande tijd altijd oxideren en een zwarte kleur krijgen. Zolang je goed zorgt voor je sieraden zullen ze een lange tijd meegaan. Wij doen ook altijd een folder bij de bestelling waarop wij aanraden doen over hoe je je stuk het beste kunt behandelen. 

Alle prijzen genoemd zijn inclusief 21% BTW (in europa) en zonder verzendkosten. 

Custom sieraad op afstemming

Wil je graag juist de regie bij ons in de handen leggen voor het ontwerpen van je sieraad en wil je graag met een vast budget werken. Wellicht is dan een custom sieraad op afstemming perfect voor jou! 
Ook hierbij zullen we je op de hoogte houden van het proces & zullen we de schets met je overleggen. Het ontwerpen gaat via een vaste pakketprijs waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Niet meer niet minder. Er zullen 3 tot 5 schetsen gemaakt worden waaruit je kunt kiezen nadat wij samen hebben gekletst over wat je mooi vind. 

Ook voor het schetsen begint vragen we om een aanbetaling vooraf. Hiervoor sturen we je een factuur. de aanbetaling wordt verrekend met de eindrekening. Hierna ontvang je je prachtige sieraad via de post of middels de persoonlijke afhaal/breng service (mocht je dicht in de buurt wonen). 

Voor pakket Yule: €50,- aanbetaling. 

Voor pakket Beltaine: €75,- aanbetaling. 

Voor pakket Handvasten: €100,- aanbetaling. 

For commissions, ask us on socials or fill in this form. You can use the inspiration section to send us what style you would like. 

Custom made items 

Wolfstone VOF
Loonsevaert 47
5171LL Kaatsheuvel

KVK:  814425478
BTW/VAT:  NL862093971B01