Beltane (Lente) experience box!

Published on 27 April 2022 at 12:30

Het was weer tijd voor een experience box! Deze keer stond het heidense feest Beltane centraal. Dit is een lentefeest dat grotendeels draait rond vruchtbaarheid in de breedste zin van het woord. Het is een vuurfeest waar met vuur en rituelen deze nieuwe fase van het jaar gevierd wordt! De fase waarbij bloemen ontspringen en de bijtjes ijverig bezig zijn met het bestuiven van deze bloemen. 

Elk jaar brengen we 2 experience boxes uit. Een rondom Beltane, de ander rondom Samhain. Centraal staat altijd een handgemaakt sieraad van ons. Daarbij werken we samen met allerlei gave ondernemers die allerlei gave spullen hebben aangeleverd voor in de box. 

Wat zit erin en welke rituelen kunnen we ermee uitvoeren? 

Vind onder deze link de geweldige unboxing video van Moonkat Jewelry. Zij zelf maakt ook super gave sieraden en won onze box via een giveaway! 

Red de bijen met ons zaadpapier.

Bij al onze producten komt altijd een sheet zaadpapier. Hieruit groeien prachtige zomerbloemen die de bijen helpen met bestuiven en leven. 

Naast het helpen van de bijen kun je er ook hele toffe rituelen mee doen. 

Beltane zaai ritueel

Schrijf je intenties die wat extra vruchtbaarheid kunnen gebruiken op een stuk zaadpapier dat bijgeleverd zit bij al onze pakketjes. 

Dit stuk papier vouw je samen tot een klein pakketje. Tijdens het vouwen herhaal je steeds de affirmatie "Ik ga ervoor zorgen dat deze ideeën vruchtbaar worden" en/of "laat de bijen mijn ideeën versprijden". 

Samen met onze groene hergebruikte verpakkingen en biobased inhoud dragen we een steentje bij voor de natuur. Ook ons zaadpapier helpt hierbij om meer biodiversiteit en liefde te leveren voor de Bijen. De harde werkers van de natuur. 

Beltane Vuur Ritueel

In onze beltane experience box zitten twee handgemaakte kaarsen. Een van Herbs and Stones candles en een van ons. 

Demi van Herbs and Stones candles heeft echt een prachtige kaars aangeleverd met mos agaat en heerlijke lente geuren. 

Maar hoe kun je hier dan een ritueel mee doen?

Steek de kaars aan en hou deze in je handen. Loop hiermee rustig door je woning en vraag om bescherming bij elke plek die belangrijk voor je is. Versprijd de zon en warmte en heet de zomer welkom in je huis. Deze kaars is nu de moederkaars. 

Wanneer je dit hebt gedaan plaats je de moederkaars op het altaar. Je kunt bijvoorbeeld een briefje onder de kaars plaatsen met affirmaties. In onze beltane box zit ook een rozenkwarts fallus, die naast erg schattig en grappig ook een rituele waarde heeft. Deze fallus staat voor vruchtbaarheid. Wil je dus je prachtige ideeën een extra boost geven, plaats dan deze fallus bij je vuur op het altaar. 

Vervolgens ga je je vuur versprijden door je woning. Dit staat centraal voor het versprijden van de zon en warmte. Het versprijden van je ideeën en wensen. Dit doe je door een witte kaars aan te steken met de moederkaars. Met deze witte kaars (of geel, oranje werkt vast ook wel.) versprijd je het vuur door het huis en steek je alle kaarsen aan. Heet de zon en warmte welkom. 

 

Creeër de ultieme Beltane vibes. 

Gebruik vooral tijdens deze vruchtbare en warme periode de vegan Wax Melts van Mijn Groene Vensterbank. Wij werken heel graag samen met onze grote vriendin Danisha. Zij is tevens ook een enorme inspiratie voor ons voor de boxen. 

Gebruik de wax melt en de geur die ervanaf komt als cleansing tool. Het reinigen van je huis met geur is hetzelfde als met bijvoorbeeld palo santo of witte salie. Wij raden aan om andere producten te gebruiken als witte salie, aangezien het schaars is en het winnen ervan de natuur schaadt. 

Hoe reinig je met een wax melt

Hetzelfde als je zou doen in een normaal reinigings ritueel. Warm de wax melt op door er een kaars onder te plaatsen. Vervolgens komt hier een heerlijke geur vanaf. 

In deze geur kun je de blije lente intenties terug ruiken en voelen. Hou bijvoorbeeld onze ketting in de geur om hem te reinigen van onze energieen. (Ook wij staan soms onder stress bij het creëren maar we doen ons best alleen blije energieën in onze producten te stoppen). 

Of draag de godin bij je voor blij ei energie

The Edwardian Witch heeft in de box een godin sleutelhanger geleverd. Een amulet om bij je te dragen om je te herrinneren aan de blij ei energieen van de lente en zomertijd. Om meer fijne energieen in dit amulet te stoppen kun je deze ook bij de Wax Melt reinigen. 

PENDEL TIJD! 

Zijn je energieen mooi afgestemd op deze tijd van het jaar? Waar ben je naar op zoek nu? Vind je het misschien nog moeilijk om te zoeken waar je affirmaties naar wil maken. Pendelen kan een leuke manier voor jou zijn om op zoek te gaan naar de vragen die voor jou gelden in deze beltane periode. 

Hedgewitch Creations heeft een prachtige ketting bijgeleverd die ook heel goed kan fungeren als een pendel. 

Spreek met de pendel af wat ja is en wat nee is. En vervolgens kun je vragen gaan stellen. Ga op zoek naar de affirmaties voor deze periode! Wat is belangrijk voor jou? 

Journallen!

Om te onthouden wat je nu allemaal hebt gedaan. Wat vond je een fijn ritueel. Wil je het net wat anders doen? Schrijf het op! En dan is het maar al te fijn dat Hickory Store een ontzettend fijne boekenlegger heeft gemaakt die ie kunt gebruiken op de plek waar deze beltane of lente rituelen staan. 

Het journallen raden we je aan om echt op je eigen manier te doen. Wil je alleen iets opschrijven of maak je er zelf een heel kunstwerk van? 

Wat je eventueel ook kan doen is de kaart van Dewi Maxime gebruiken hiervoor. Deze kaart is geprint vanuit een foto die zij heeft gemaakt. Schrijf op de achterkant je rituelen en gedachten op bij deze periode en geef de kaart een prominente plek in je woning. In een prachtige lijst bijvoorbeeld die je elk jaar opnieuw open maakt om te lezen wat je dit jaar ook alweer hebt gedaan. 

 

Groeien en Bloeien

Hoe kun je nu nog visueler maken om dingen te laten groeien door daadwerkelijk iets te laten groeien!

Stop bijvoorbeeld al je intenties in een flesje. Planten groeien ook prima op maanwater of zonwater. In dit flesje doe je een stekje van een plant naar keuze! The Witch in Green heeft in de box een handleiding geschreven waarin staat hoe dit allemaal werkt! Dit, zodat nooit meer een stekje mislukt. Deze plant queen weet hoe het werkt!

Kijk snel bij onze experience boxes welke er nog over zijn. 

Wij maken 2 keer per jaar een experience box. Een voor beltane en een voor samhain. Deze zijn in een zeer beperkte oplage verkrijgbaar. 

Add comment

Comments

There are no comments yet.