Gastblog: Mushrooms & Moths

Published on 17 August 2023 at 09:49

Wie is Mushrooms & Moths

Mijn naam is Anne Bremers, en ik vorm de drijvende kracht achter Mushrooms and Moths. In deze betoverende gastblog neem ik je graag mee op een reis door de ontstaansgeschiedenis van mijn bedrijfje en onthul ik met enthousiasme de diepgewortelde betekenis achter mijn passie.

Hoe het allemaal begon


Het was op een stralende Koningsdag in 2021, terwijl ik druk bezig was met het herschikken van mijn spulletjes op een kleurrijk kleedje, dat twee opgewekte meiden van ongeveer dertien jaar oud nieuwsgierig mijn stand naderden. Mijn stem trilde van emotie terwijl ik met een glimlach uitbracht: "Heb je hem om?" De dag ervoor hadden deze jongedames allebei een unieke ketting gekocht die ik met liefde had geboetseerd uit fimoklei. Ik had deze kettingen speels tussen mijn uitgestalde items gelegd, nieuwsgierig naar de reacties. Het bleek een schot in de roos, want mijn handgemaakte creaties vonden gretig aftrek op de bruisende vrijmarkt. Deze onverwachte respons betekende voor mij het startschot om mijn passie serieus te nemen en er dieper in te duiken.

Opzoek naar mijn weg 

In het jaar dat volgde, voltrokken zich ingrijpende veranderingen. Gedurende die tijd heb ik waarschijnlijk meer gecreëerd dan ooit tevoren. Eindelijk had ik mijn ware medium ontdekt, na jarenlang zoeken en experimenteren. Polymeerklei bleek een ongelooflijk veelzijdig medium te zijn, en ik merkte dat mijn creativiteit alle kanten op stroomde. Hoewel ik zoals veel kunstenaars een voorkeur heb voor bepaalde thema's, komt mijn ware passie duidelijk naar voren in mijn werk. Magie, fantasie, mythologie en bovenal de betoverende natuur om ons heen vormen mijn voornaamste bronnen van inspiratie. Elk sieraad of decoratief stuk dat ik creëer, weerspiegelt mijn eigen fascinaties en wereldbeeld. Mijn unieke stijl laat zich het best omschrijven als goblincore, doordrenkt met een overvloed aan hekserige invloeden.

Waarom ik creëer 

Het ontstaan van een sieraad is uiteraard geen lichtzinnige aangelegenheid. Mijn creatieve proces begint met moodboards vol beelden die me inspireren. Ik maak regelmatig wandelingen in de natuur om foto's te schieten en schets graag om nieuwe ideeën en concepten op papier vast te leggen. Wanneer ik me voorbereid om aan een nieuw sieraad te werken, voer ik soms eerst een creatieve opwarming uit. Net zoals sommige schilders en tekenaars een kladje op papier zetten om in de juiste mindset te komen, maak ik ook iets kleins en eenvoudigs. Het verrassende is dat dit vaak nieuwe ideeën oproept. Zodra ik de basisvorm van een opvallend sieraad heb geperfectioneerd en ik het eindproduct al in mijn verbeelding zie schitteren, begint het meest geliefde deel van het hele proces voor mij. Het aanbrengen van fijne details, het creëren van textuur, dat is waar mijn ware hartstocht ligt. Het imiteren van natuurlijke texturen kan uitdagend zijn en vergt veel oefening, maar ik koester het delicate priegelwerk dat hierbij komt kijken. Ik kan volledig opgaan in de kleinste details, wat voor mij aanvoelt als een vorm van meditatie.

Polymeerklei, creatief en eigenzinnig

Aangezien al mijn creaties worden vervaardigd uit een variant van polymeerklei die van nature grijs of beige is, vind ik de laatste fase van het proces bijzonder bevredigend en creatief. Elk sieraad en elk decoratief stuk wordt met de hand beschilderd, waarbij ik met veel aandacht werk aan de kleinste nuances. Het is een waar genot om verschillende kleuren te mengen en diverse technieken toe te passen, en zo uiteindelijk een product te kunnen presenteren waar ik buitengewoon trots op ben. Het meest lonende aspect van het runnen van een creatief bedrijf, naast het hele creatieve proces, is de oprechte reacties en waardering die ik ontvang van mijn klanten. Het deelnemen aan markten en het voeren van gesprekken met gelijkgestemde zielen over gedeelde passies geeft me een ongelofelijke boost aan energie.

Ik mag mezelf buitengewoon gelukkig prijzen dat Mushrooms and Moths deze opmerkelijke groei doormaakt, en ik voel me gezegend dat ik kan doen waar ik altijd al van heb gedroomd. Met opwinding kijk ik uit naar de toekomst en alle beloftevolle avonturen die deze in petto heeft voor mijn bloeiende onderneming.

Waar te vinden

Mushrooms & Moths is te vinden op: 

instagram

Website

Add comment

Comments

There are no comments yet.