Trouwringen: Zoals jullie het willen

Published on 12 March 2023 at 20:30

Een trouwring is misschien wel het belangrijkste sieraad dat je in je leven zult dragen. Het symboliseert de eeuwige liefde tussen jou en je partner en vertelt het verhaal van jullie verbondenheid. Bij Atelier Wolfstone begrijpen we hoe belangrijk dit is, en daarom bieden we een prachtig custom proces aan voor op maat gemaakte trouwringen die perfect passen bij jullie unieke stijl en persoonlijkheden.

Trouwringen ontwerpen is een samenwerking

Wij vinden het zeer belangrijk om nauw met jullie samen te werken om de perfecte trouwring te creëren. Of je nu op zoek bent naar een klassieke ring van zilver of goud of een unieke ring met verschillende soorten edelstenen, we kunnen het voor je ontwerpen. Lees vooral onze custom policy om erachter te komen hoe we werken. We bieden ook een breed scala aan afwerkingen, van gepolijst tot geborsteld, en hand-gravures om de ringen nog specialer en persoonlijker te maken.

Transparantie, kwaliteit en eerlijkheid zijn onze kernkwaliteiten wanneer het aankomt op custom work. Wanneer wij zelf iets custom laten maken of inkopen vinden wij dit ook van zeer groot belang. Wij vinden het ontzettend belangrijk om deze kernkwaliteiten ook altijd waar te maken. De enige verassing achteraf zijn mooiere ringen dan jullie in eerste instantie hadden verwacht, verder zorgen we dat alles vooraf duidelijk is en maken we duidelijke afspraken. Hierin zijn wij transparant over het proces, de prijzen en de kwaliteit. Samen gaan we in gesprek, waardoor de ringen niet alleen door ons gemaakt worden, maar ook door jullie! Het is een proces waar we samen in gaan, jullie projecteren jullie droombeeld en wij vertalen die. Wij doen het moeilijke werk, dat vinden we leuk. 

Naast onze kernkwaliteiten zijn custom trouwringen ook altijd op jullie afgestemd! De set is namelijk helemaal vanuit jullie inspiratie tot stand gebracht en representeren ook echt jullie! Wij verkopen ook geen kant en klare setjes (Prêt-à-porter) trouwringen in onze webshop, iedereen is namelijk anders en wil iets anders uitstralen. De meeste almost happily married komen bij ons terecht nadat ze bij bekende juweliers zijn geweest en de ringbakken hebben doorgespit naar hun ding, maar niks vonden dat perfect was. Waarom zou je concessies gaan doen op sieraden die jullie de rest van jullie leven gaan dragen!? 

Wij vinden dat de perfecte trouwringen custom made zijn. Omdat ze jullie representeren. 

Draag met een gerust hart

Een van de unieke aspecten van Atelier Wolfstone is onze focus op duurzaamheid en ethische verantwoording. We maken gebruik van gerecyclede edelmetalen en werken samen met ethisch verantwoorde leveranciers om ervoor te zorgen dat jullie met een gerust hart kunnen dragen wat jullie mooi vinden. Onze trouwringen zijn niet alleen prachtig en uniek, maar ook ontworpen met onze prachtige planeet in het achterhoofd. 

Wij begeleiden elke stap

We begrijpen dat een trouwring een emotionele aankoop is en daarom begeleiden we u bij elke stap van het proces. Of je nu online onze collectie bekijkt ter inspiratie of een (bel)afspraak maakt met ons persoonlijk, wij staan ervoor om jullie te begeleiden bij het kiezen van de perfecte ring die past bij jullie stijl en budget. Al onze trouwringen zijn volledig op maat gemaakte ringen, waarbij we jouw persoonlijke stijl, smaak en verhaal in het ontwerp verwerken.

Jullie kunnen natuurlijk voor verschillende soorten metalen kiezen; goud, zilver, witgoud, koper of platina. Allen hebben ze verschillende eigenschappen waar ik jullie nu niet mee ga vervelen. In de basis is het wel handig om te weten wat je mooi vind! Een witte gloed, gele gloed of misschien een rode gloed? Witgoud en zilver zien er op het eerste oog niet zo verschillend uit. Het grote verschil is dat witgoud niet verkleurt, harder is maar ook kostbaarder. Zilver patineert naar zwart, wat wij heel vaak versneld toepassen zodat er meer diepte in het juweel komt. 

Dan heb je natuurlijk de verschillende soorten goud. In karaten, maar ook in kleur! Ook kun je bijvoorbeeld voor een zilveren sieraad kiezen met goud of koper inleg!

Qua stenen kan het zo gek worden als jullie zelf willen. Wanneer je handgemaakte custom sieraden laat maken dan is er veel meer dan alleen de prachtige witte diamant. Wist je dat er verschillende gradaties diamanten zijn met verschillende kleuren en kwaliteit? Champagne diamanten zijn bijvoorbeeld ook prachtig! Of wat dacht je van een ruwe diamant of een zwarte diamant? Diamant wordt vaak gekozen omdat het heel duurzaam is, het is amper kapot te krijgen! Daarnaast is het prachtig! Maar hebben jullie ook wel eens gedacht aan een toermalijn die je in elke kleuren van de regenboog kan krijgen? Of bijvoorbeeld een amethyst of boulder opaal. 
Gaan jullie de srenen kiezen op werking? Of wat jullie aanspreekt en mooi vinden? het kan allemaal! Het zijn namelijk jullie ringen. 

Bij Atelier Wolfstone streven we ernaar om een unieke en persoonlijke ervaring te bieden voor elk van onze klanten. Of je nu een trouwring nodig hebt voor de grote dag of gewoon op zoek bent naar een speciaal sieraad om je liefde te vieren, we zijn er om je te helpen. Onze trouwringen zijn gemaakt om een leven lang mee te gaan en zijn het perfecte symbool van jullie liefde en verbondenheid.

Ja maar, hoe kies je de trouwringen dan? 

Wat ons betreft bij Atelier Wolfstone kies je dus niet! Maar schetsen wij uit wat jullie droomringen zijn. Wij vertalen jullie droomring naar het daadwerkelijke sieraad. Het is geen kwestie van keuzes maken maar ons vertellen wat jullie inspiratie is en wat jullie mooi vinden. In ons werk zitten verschillende fases: 

Deze faseringen kunnen jullie geheel en uitgebreid terug lezen op https://www.atelierwolfstone.com/customs-nl 

Inspiratiefase 

De eerste stap is inspiratie. Wat vinden jullie mooi qua trouwringen en wat is belangrijk voor jullie? Het aller belangrijkste voor dit proces is jullie input, wat is er belangrijk voor jullie? Willen jullie bijvoorbeeld een speciale steen met een bepaalde werking? Hebben jullie een lievelingssteen? Willen je een gravures? Wat is HET droombeeld? Mochten jullie foto's ter inspiratie hebben of een Pinterest met een verzameling dan is dit altijd fijn. Mocht je dit echter niet hebben is dat ook niet erg, wij kunnen ook prima zonder werken. Op wat voor manier dan ook, jullie krijgen wat jullie mooi vinden. 

Ontwerpfase

Na ons gesprek over  inspiratie, gaan we schetsen. Alle ideeën zullen hierin meegenomen worden. Hoe meer of hoe breder de inspiratie, hoe gedetailleerder de schetsen zullen zijn. Soms is de eerste schets al perfect, maar dit ligt grotendeels aan de input. 
Hoe complex de trouwringen worden is afhankelijk van jullie wensen en budget. Zoals je hierboven leest, zullen we hier samen over brainstormen. Mocht je zelf weinig inspiratie hebben maar wel een klein beeld voor ogen hebben, maakt niet uit, daar zijn wij voor. Wij weten wat kan en welke combinaties er gemaakt kunnen worden binnen jullie budget. Er zijn zo veel mogelijkheden met smeden. Mochten er dus meerdere trouwideeën zijn, zullen we ook meerdere schetsen maken. Door de prijzen die we erbij plaatsen en de mogelijkheden voor het specifieke project wordt deze keuze wellicht een stuk makkelijker voor je. Sommige schetsen zullen onder het budget zitten, sommigen eroverheen. Dit, zodat je goed het verschil kunt zien tussen prijs en afwerking. 

Realisatiefase 

Creatie! Wij starten het project op en gaan aan jullie droom trouwringen werken, in de tussentijd proberen we zo veel mogelijk contact te houden over het proces. Wij sturen je regelmatig foto's van hoe ver het sieraad is, superleuk voor in je fotoboek of wanneer je ergens vragen over hebt. Vragen mag je doorgaans altijd in het proces stellen! Custom sieraden zijn helemaal voor jullie gemaakt, dus schroom je echt niet wanneer je een vraag of opmerking hebt. Het is belangrijk dat we weten wat jullie mooi vinden. De custom trouwringen moeten perfect zijn voor jullie! Dat gaat maar op één manier en dat is door transparantie te bieden gedurende het gehele project. 

 

Geïnspireerd geraakt? 

Neem vooral contact met ons op voor het creëren van jullie perfecte trouwringen!

Add comment

Comments

There are no comments yet.