Verlovingsringen, hoe kies ik de juiste ring?

Published on 19 January 2023 at 14:12

HELP ik wil iemand ten huwelijk vragen 

Er zijn hiervoor geen regels, je moet het doen zoals jij het graag zou willen doen! Ga je het aanzoek bij een waterval doen? Of tijdens een avondje uit? Dit is helemaal aan jou. Jij kent je partner het beste. 

Wel kunnen we je heel erg goed helpen bij het kiezen van de ring. Verlovingsringen worden vaak gemaakt van goud, platina of witgoud. De meest populaire diamanten zijn de moderne ronde briljant. Deze diamanten zijn geslepen met 58 facetten, waardoor ze maximale glans geven. Maar wist je dat Lab diamant, ruwe diamant of als diamant niet perse hoeft, zirkonium ook een prima optie is. Als we vervolgens nog verder gaan denken kun je natuurlijk elke edelsteen in een verlovingsring verwerken. De verlovingsring kan natuurlijk ook gewoon van zilver gemaakt worden of een wild ontwerp hebben. Dat is aan jou, jij kent je partner het beste. Voor een uniek ontwerp ben je bij ons aan het juiste adres! 

Custom of voorraad ring

Dan heb je nog een keuze, ga je voor een custom sieraad? Of neem je een kijkje op onze ringenpagina? Onze ringen zijn allemaal prima geschikt als verlovingsring aangezien een verlovingsring natuurlijk geen vaste en officiele vorm heeft. Laat je het ons wel even weten bij de bestelling zodat we er rekening mee kunnen houden met het verpakken van de ring? 

Waar moet ik allemaal rekening mee houden bij het kiezen van een verlovingsring? 

Er zijn enkele belangrijke factoren om te overwegen bij het kiezen van een verlovingsring:

  1. Budget: Bedenk hoeveel je wilt uitgeven aan een verlovingsring. Houd er rekening mee dat diamanten ringen vaak duurder zijn dan ringen met andere edelstenen. Ook goud is natuurlijk duurder dan zilver. Budget bepaald grotendeels in welke kaders we kunnen werken met stenen en ontwerpen. Lees meer hierover in onze custom policy. 

  2. Stijl: Overweeg de stijl van de ring die je wilt kopen. Sommige mensen kiezen voor een klassieke, eenvoudige stijl, terwijl andere mensen een meer uitgebreide en extravagante ring willen. De beste keuze hierin kun je maken wanneer je weet wat je partner mooi vind. Struin door hun andere sieraden, bekijk wat ze op social media mooi vinden! Op deze manier kom je er snel achter wat ze mooi vinden. Zoek bijvoorbeeld inspiratie op pinterest wanneer je een idee hebt van wat je partner mooi vind. 

  3. Steen: Diamanten zijn de meest populaire keuze voor verlovingsringen, maar er zijn ook andere opties. Kies je de steen op kleur, werking of al het bovenstaande? Overweeg welke steen het beste bij je aanstaande past. OF helemaal geen steen, wat natuurlijk ook gewoon een prima optie is! 

  4. Gewicht en kwaliteit: Stenen zoals diamanten komen in Karaten en verschillende kwaliteiten. Dit zullen we met je doorspreken wanneer je de custom aanvraagt. Dit is namelijk zo specifiek dat dit hier wat lastig te omschrijven is. 

  5. Metaal: Verlovingsringen kunnen worden gemaakt van een verscheidenheid aan metalen, waaronder: zilver, goud, witgoud, platina en titanium. Overweeg welk metaal het beste bij de persoonlijke smaak van je partner en budget past. 

  6. Maat: Zorg ervoor dat je de juiste ringmaat kiest voordat je de ring koopt. Mocht je de ring door ons laten maken hebben we altijd een ringsizer die we op kunnen sturen. 

In conclusie, er zijn veel factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een verlovingsring, van budget en stijl tot steen en metaal. Het is belangrijk om de persoonlijke smaak van je partner in overweging te nemen en om een ring te kiezen die binnen je budget past en van goede kwaliteit is. Bij ons ben je in ieder geval aan het goede adres!

Add comment

Comments

There are no comments yet.