Ostara en Wolfstone

Published on 19 January 2023 at 14:13

Wat is Ostara

Ostara is een oud-Germaans feest dat wordt gevierd rond de lente-equinox, op of rond 21 maart. Het is een viering van de opkomende zon en de wedergeboorte van de natuur. Het wordt vaak geassocieerd met de godin Ostara, van wie het feest zijn naam kreeg.

Tijdens Ostara worden er veel symbolen gebruikt die verwijzen naar de lente en de natuur. Denk bijvoorbeeld aan eieren, bloemen, bomen en zaadjes. Deze symbolen staan voor de groei en vernieuwing die de lente met zich meebrengt. Ook wordt er vaak gegeten en gedronken in overvloed, om te vieren dat de zon weer begint te schijnen en de natuur weer tot leven komt. Een Belangrijk onderwerp dat ook vaak terugkomt is vruchtbaarheid! It is all about sex baby! 

Dit kun je terug zien in de tradities die bij Ostara horen. Zo worden er vaak eieren geverfd en versierd, als symbool voor de nieuw leven. Ook worden er vaak haasten of vreugdevuren ontstoken, om de oude energie van de winter af te werpen en plaats te maken voor de nieuwe energie van de lente en vruchtbaarheid te vieren. Dit is ook het perfecte moment om nieuwe doelen te stellen en ja, NU is het tijd voor je goede voornemens. 

Ostara is een prachtig feest om te vieren, omdat het ons helpt om te verbinden met de natuur en ons eraan te herinneren dat alles in het leven een cyclisch patroon volgt. Van dood tot leven, van duisternis tot licht. Door deze viering te eren, kunnen we onszelf en de wereld om ons heen eren, en ons voorbereiden op de volgende fase van ons leven.

Welke sieraden passen bij Ostara

Er zijn verschillende kleuren die vaak worden geassocieerd met Ostara en de lente, Hier kun je natuurlijk super leuk je sieraden op afstemmen! We hebben verschillende producten op onze website staan die daarbij passen. Maar schroom je ook niet om een custom aan te vragen die helemaal in deze stijl komt! 

  1. Groen: Groen wordt vaak gezien als de kleur van de groei en de natuur. Het symboliseert de nieuwe scheuten die uit de grond komen tijdens de lente.

  2. Paars: Paars wordt vaak gezien als de kleur van de spiritualiteit en het mystieke. Het wordt vaak geassocieerd met de godinnen die de lente en de groei symboliseren.

  3. Geel: Geel wordt vaak gezien als de kleur van de zon en de vreugde. Het symboliseert de opkomende zon die meer licht en warmte brengt na de donkere dagen van de winter.

  4. Roze: Roze wordt vaak gezien als de kleur van de liefde en de romantiek. Het symboliseert de nieuwe liefde en de nieuwe verbindingen die ontstaan tijdens de lente.

  5. Oranje: Oranje wordt vaak gezien als de kleur van de energie en de passie. Het symboliseert de energie die de lente met zich meebrengt en de kracht om dingen aan te pakken.

Ostara Rituelen

Er zijn veel verschillende rituelen die worden uitgevoerd tijdens Ostara, afhankelijk van culturele en persoonlijke voorkeuren. Hier zijn enkele voorbeelden van rituelen die vaak worden uitgevoerd tijdens Ostara:

  1. Eieren verven en versieren: Eieren worden vaak beschouwd als een symbool van nieuw leven tijdens Ostara. Veel mensen verven en versieren eieren als onderdeel van hun Ostara-ritueel.

  2. Haasten of vreugdevuren ontsteken: Haasten of vreugdevuren worden vaak ontstoken tijdens Ostara om oude energie af te werpen en plaats te maken voor nieuwe energie.

  3. Meditatie en visualisatie: Sommige mensen gebruiken Ostara als een tijd om te mediteren en te visualiseren hoe ze hun leven willen laten groeien en veranderen in de komende maanden.

  4. Planten zaaien of een moestuin beginnen: Het begin van de lente is de perfecte tijd om te beginnen met het zaaien van zaden of het starten van een moestuin. Dit kan een ritueel zijn om de groei en vernieuwing van de natuur te eren. Bij al onze bestellingen komt natuurlijk een velletje zaadpapier mee! Ostara is een prachtig moment om dit te doen, schrijf je ritueel op het papier zodat je dromen tot leven komen in de prachtige bloemen. Die ook nog eens de natuur helpen

Add comment

Comments

There are no comments yet.